Woning Immenstadt i. Allgäu

De huiseigenaar en architect van dit particuliere huis in de Allgäu koos voor duurzame bamboe voor vloeren en kozijnen. Het moderne ontwerp van het huis met zijn grote ramen brengt veel natuurlijk licht in de kamers, terwijl bamboe een bijzonder warme en natuurlijke sfeer creëert. MOSO Bamboo N-finity balken, die zijn geïnstalleerd in de Stabalux vliesgevel, zijn speciaal getest en gecertificeerd voor deze toepassing. De bamboestrips zijn met elkaar verbonden door een speciale, gepatenteerde haakverbinding, wat resulteert in een bijzonder hoge hardheid en stabiliteit. Ook is het materiaal minder gevoelig voor vocht dan hout.

Design
Atzingerchaves Architecture Interiors (Martin Atzinger)
Installatie
Patrick Viererbe / Ammer Holzbau
Fotografie
1-5: Mathias Kögel - 6: Patrick Viererbe
Locatie
Immenstadt i. Allgäu, Duitsland