Woning Francelos

Tel-Aviv Technische Dienst Gemeentewerken

Terras in Noorwegen

Tel-Aviv Technische Dienst Gemeentewerken

Bamboe en kleurenspel in vloeren en gevelbekleding

De Tel-Aviv Technische Dienst Gemeentewerken werd gebouwd als een doolhof van lange gangen, talloze uitgangen en trappen: alleen ervaren bezoekers wisten de weg te vinden. Het belangrijkste doel van dit project was om het sombere onhandige gebouw te renoveren tot een levendige gastvrije locatie. De binnenplaats, die eerder gebruikt werd als parkeerplaats, gevuld met zichtbare rioolbuizen en airconditioning motoren, is omgetoverd tot een actieve levendige lobby waar een eenvoudige oriëntatie en toegang tot alle afdelingen mogelijk is - gekenmerkt door gekleurde poorten. De gehele buitenruimte wordt nu bedekt met pergola’s en planten. Een uitnodigende nieuwe kantine werd toegevoegd, met wachtruimtes en tuinen.

De entree is voorzien van MOSO Bamboo X-treme® gevelbekleding om het te onderscheiden van de omliggende gebouwen, maar ook om visueel verbondenheid te creëren met de binnenplaats, waar MOSO Bamboo X-treme® terrasplanken zijn toegepast – inclusief de bekleding van de gestructureerde stoelen, banken en plantenbakken. Het duurzame bamboe materiaal werd gekozen dankzij de warme uitstraling. Als natuurlijke toevoeging op het omringende gebouw geeft het een rustige achtergrond aan de kleurrijke poorten.

Design
Dana Sade – Livay Dvoriansky Architects
Fotografie
Lior Teitler
Locatie
Tel-Aviv, Israël