Private House in Immenstadt i. Allgäu

The house owner and architect of this private house in the Allgäu chose sustainable bamboo for floors and window frames. The modern design of the house with its large window areas brings a lot of natural light into the living rooms, while bamboo creates a particularly warm and natural atmosphere. MOSO Bamboo N-finity indoor beams, which were installed in the Stabalux glass façade, were specifically tested and certified for this application. The bamboo strips are connected to each other by a special, patented finger-jointing process, which results in a particularly high hardness and stability. The material is also less sensitive to moisture than wood.

 

Design
Atzingerchaves Architecture Interiors (Martin Atzinger)
Installation
Patrick Viererbe / Ammer Holzbau
Photography
1-5: Mathias Kögel - 6: Patrick Viererbe
Location
Immenstadt i. Allgäu, Germany